Bananowe placuszki

Lubię poranki ale tylko wtedy, kiedy nie muszę się spieszyć. Jednak nawet gdy mam mało czasu, nie zapominam o śniadaniu. Jedno z ulubionych śniadań zarówno moich jak i moich dzieci to- placki z banana i jajka! To najszybsze i przepyszne placuszki! Pasują na śniadanie oraz jako małe co nieco w ciągu dnia, kiedy chodzi za nami coś słodkiego.

Na 1 porcję potrzebujemy:
– jednego banana
– jedno jajko
– 1-2 łyżki mąki orkiszowej/owianej/jaglanej/ryżowej/kokosowej/ziemniaczanej lub płatki owsiane/jaglane/gryczane
– oliwę z oliwek

Rozgniatamy banana z jajkiem, dodajemy mąkę lub płatki, smażymy małe placuszki na rozgrzanej oliwie. Smakują już same bez dodatków. Możemy także podać z sezonowymi owocami lub z masłem orzechowym.

Smacznego!!!

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *