O mnie

Miło mi Ciebie gościć

Jestem dyplomowanym dietetykiem, psychodietetykiem, wykładowcą i edukatorem oraz autorką książek („Jedz mądrze. Poradnik pozytywnego odżywiania” SBM 2018, „Atlas witamin” SBM 2018 i „Oczyszczanie organizmu” SBM 2021). Własną praktykę prowadzę od 2008 roku. Każdego pacjenta traktuję indywidualnie i holistycznie, ponieważ nie ma standardów, które można odnieść do każdego problemu. Lata praktyki oraz doświadczenie zdobywane podczas pracy          w poradniach specjalistycznych, klubach sportowych i podczas projektów zawodowych pozwalają mi skutecznie i z pełną odpowiedzialnością troszczyć się o zdrowie, kondycję i urodę moich pacjentów.

Moje doświadczenie

Na co dzień zajmuje się dietetyką kliniczną, psychodietetyką i dietetyką pediatryczną. Prowadzę poradnię dietetyczną i psychodietetyczną oraz pracuję w poradniach specjalistycznych m.in. w poradni rehabilitacji ogólnorozwojowej oraz w pracowni psychoterapii i psychoedukacji, w których rozwijam swoją praktykę z dietetyki klinicznej, pediatrycznej i psychodietetyki. Wieloletnie doświadczenie z dietetyki klinicznej i pediatrycznej zebrałam w pracy w poradni chorób metabolicznych oraz w poradni diabetologicznej. 

Współpracuję z Klubami sportowymi (KKPK Medyk Konin, ZSR START Zielona Góra i KU AZS Zielona Góra) oraz z profesjonalnymi sportowcami m.in. z olimpijczykami – Medalistą Paraolimpijskim i Mistrzem Świata i Europy w tenisie stołowym (Marcin Skrzynecki), z medalistą Mistrzostw Świata i Europy w parakajakarstwie (Mateusz Surwiło), z Mistrzem Polski w snookerze (Marcin Nitschke), z Mistrzem Polski w podnoszeniu ciężarów (Marek Trykacz), z piłkarkami Kadry Narodowej Piłki Kobiecej i Mistrzyniami Polski Piłki Nożnej (KKPK Medyk Konin). 

Swoją wiedzą i doświadczeniem dzielę się jako wykładowca akademicki i koordynator merytoryczny studiów podyplomowych Psychodietetyka w AHE w Łodzi.

Wykształcenie

Przygotowanie do zawodu zdobyłam kończąc studia na kierunkach:

  • Dietetyka
  • Psychodietetyka
  • Studium zaburzeń odżywiania
  • Technologia żywności i żywienie człowieka
  • Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
  • Przygotowanie pedagogiczne

Dodatkowe uprawnienia

  • School of insulinresistance therapy – SOIT (SPECJALISTA PRZYJAZNY INSULINOOPORNYM)
  • Specjalista rekomendowany przez Fundację Insulinooporność
  • Audytor wewnętrzny systemu HACCP

Po godzinach

Prywatnie jestem mamą dwójki dzieci, które są dla mnie inspiracją w poszukiwaniu praktycznych rozwiązań kulinarnych tak, aby brak czasu i pośpiech nie były przeszkodami w prowadzeniu zdrowej kuchni. Przy tym moje dietetyczne pomysły muszą zadowolić gusta najbardziej wybrednych krytyków kulinarnych, czyli dzieci. Udowadniam swoim pacjentom, że zdrowe odżywianie nie musi być skomplikowane i niesmaczne. Największą radość sprawia mi to, iż swoją pracą pomagam ludziom wprowadzać pozytywne zmiany w życiu. Mam to szczęście, że praca jest jednocześnie moją pasją, a każdego dnia czekają na mnie nowe wyzwania.